2011. december 11., vasárnap

Vizsgaidősuck

Mert mi másról lehet most írni, mint a sok baromságról, amit a fejembe kellene tömnöm ez idő alatt. Amivel talán kevesebb gondom lenne, ha megadnának normális vizsgaidőpontokat a tanárok, nem pedig mindenki az utolsó héten akar íratni vagy a vizsgaidőszak legvégén. Hát kösz. Nem mellesleg nem is értem, mire jó az, hogy kilónyi tudományos (vagy annak tűnő/titulált) szöveget kell ledarálni, majd megtanulni, hogy melyik szerző mit is gondol arról, amit valaki más írt arról, ami valójában nincs is igazán meghatározva, hogy micsoda. Igen, érthetetlen. Ahogy számomra az, hogy ez így konkrétan mire is jó. Merthogy okosabb nem leszek tőle, az biztos. Miért nem lehet normálisan, rendszerezve esetleg történetileg is összeszedni egy tudományterület megállapításait, tárgyait, tényeit? Miért kell össze-vissza olvasgatni, hogy egy katyvasszá váljon minden a fejemben? Ennyit a kooperációról, meg hogy diploma kell ahhoz, hogy valakiből tanár legyen. Azt én is meg tudom tenni, hogy válogatok saját szám íze szerint szövegeket, amiket elolvastatok a diákokkal, majd kikérdezem tőlük azt. Persze, köszi. Meg aztán ott tartunk, hogy a többiek meg csak sunnyognak, nem járnak be órára, nem csinálnak normális vázlatot, hogy segíthessünk kicsit egymásnak (tisztelet a kivételnek).
Szóval most eléggé elegem van, ki vagyok akadva, és ez még csak a sulis területe az életemnek, ami kis híján kicsúszott a vágányról, mely már az induláskor rossz úton haladt.
Végezetül álljon itt egy kis ízelítő, hogy miért is mondom mostanában sokszor azt, hogy "kössz a semmit":

"A ’meghatározhatatlan’ Zászló ... biztonságosan nem lokalizálható az õt magát alkotó, vagy a leírásához felhasznált ellentétpárok vagy antinómiák egyikén belül sem. ... Eredetinek és nem eredetinek sem mondható, egyszerre eredeti és nem eredeti; nem is személyes és nem is személytelen, egyszerre személyes és személytelen; nem is maszkulin és nem is nem maszkulin, egyszerre maszkulin és nem maszkulin; nem kultusz és nem is kritika, egyszerre kultusz és kritika; ... nem egyszerű és nem is rejtélyes, egyszerre egyszerű és rejtélyes; nem hazafias és nem is hazafiatlan, egyszerre hazafias és hazafiatlan; nem háttér és nem is figura, egyszerre háttér és figura; nem kollázs és nem is festmény, egyszerre kollázs és festmény; nem szövet és nem is szöveg, egyszerre szövet és szöveg; nem téma és nem is külszín; egyszerre téma és külszín; ... nem reprezentáció és nem is absztrakció, egyszerre reprezentáció és absztrakció; nem élet és nem is művészet, egyszerre élet és művészet; ... nem jel és nem is jelölt, egyszerre jel és jelölt; nem zászló (sztenderd, színes vagy hadi) és nem is festmény (vagy valami, ami se nem festmény, se nem kollázs, hanem festmény és kollázs is), egyszerre zászló (sztenderd, színes vagy hadi) és festmény (vagy valami, ami se nem festmény, se nem kollázs, hanem festmény és kollázs is)."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése